Video Konferans Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir

Video Konferans Nedir?

İş yerleri ve firmaların çalışanlarının birbirleri ile görüntülü görüşme yöntemi ile bulundukları ortamdan internet aracılığı ile eşzamanlı bir şekilde görüntülü ya da sesli toplantı, görüşmeler yapabileceği yöntemlerden biridir. Video konferans tarafların gerek yurt dışında gerekse farklı şehirlerde veya farklı kurumlarda bulunması ve bir araya gelmenin mümkün olmadığı zamanlarda tercih edilir. Globalleşen dünyada teknolojinin ilerlemesi ve zamandan tasarruf etmek amacıyla sıklıkla tercih edilen video konferans sistemleri günümüzde sıklıkla tercih ediliyor. Peki Video konferans seçerken nelere dikkat edilmelidir.

En Sık Kullanılan Video Konferans Uygulamaları

Koronavirüs salgının da etkisiyle günümüzde şirketler eskisinden daha yoğun bir şekilde video konferans yöntemlerine başvurmaya başladı. En çok kullanılan programların başında Zoom, Google Meets, Google Hangouts, Skype yer alsa da Slack , Cisco Webexve Bluejeans de günümüzde oldukça popüler olmaya başladı. Video konferans seçerken nelere dikkat edilmelidir? Bu programlar kullanıcıların hangi ihtiyaçlarını karşılıyor, ne tür eksi yönleri var?

Video Konferans Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir

Uygun programı seçerken;
  • Görüşmeye katılacak kullanıcı sayısı. Tercih edilecek programın aynı anda kaç kişi ile birlikte video konferansa elverişli olduğunu araştırıp, kullanıcı sayısı gözetilerek en uygun program seçilmelidir.

     
  • Görüşme süresi. Görüşme süre sınırı, görüşmeci sayısı ile orantılı olabilir. Görüşme süresini önceden belirleyip süreye en uygun hizmeti veren program tercih edilmelidir.

     
  • Bilgisayar ve diğer mobil cihazlardan erişim kolaylığı. Görüşmecilerin her an her yerden katılabilme özgürlüğünü korumak amacıyla tercih edilecek video konferans programının tüm cihazlardan katılıma elverişli olması gerekir.

     
  • Güvenlik duvarı. Güvenlik duvarı ve şifreleme sisteminin sağlam olması kullanıcılar tarafından dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerin başında yer alıyor. Kullanılacak video konferans uygulaması karşılıklı şifreleme sistemi ile görüşmelerin korunmasını garanti ediyor olmalı. Uygulamanın AES, TLS ve SRTP standartlarına sahip olması gerekir.

     
  • Sunucunun kullandığı diğer uygulamalar ile entegrasyonun kolaylığı. Sunum yapacak kişinin ekran yansıtmasında problem yaşamaması için video konferans sisteminin diğer uygulamalarla entegre çalışabiliyor olması gerekir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*