İleri Sağlık Teknolojileri

Teknolojinin gelişimiyle birçok sektör hem üretim hem de kar alanında gelişmeler göstermiştir. Teknoloji aynı zamanda insan hayatını kolaylaştıran bir alan olmuştur. Sağlık teknolojileri dediğimiz zaman teknolojik gelişimlerin sağlık alanında olduğu aklımıza gelir. İleri sağlık teknolojileri ise sağlık hizmeti teknolojisinde ileri teknolojik cihaz, ürünler ve sistemler gelmektedir. İleri sağlık teknolojileri ile sağlık hizmetini iyileştirmek, kolaylaştırmak, maliyetleri düşürmek ve kaliteyi arttırmak hedeflenmiştir.

Günümüzde hastalıklar çoğalsa da onu tedavi edici yöntemlerde hem çeşitlilik kazanmış hem de gelişmiştir. Sağlıkta gelişen teknoloji ile sağlık problemlerini çözmek için geliştirilen cihazlar, ilaçlar, ürünler, aşılar ve prosedürler ile insan hayatının yaşam kalitesini arttırmak ve kısa zamanda tedavi etmek planlanmıştır.

İleri Sağlık Teknolojileri Nelerdir?

İleri sağlık teknolojileri dediğimiz zaman çoğu zaman hastanelerde kullanılan cihazlar gelir. Kullanılan cihazlardan bazıları; fibroscan, hibrit ameliyathane, robotik cerrahi, PET/CT, radyoloji cihazları, ultrasonografi, 4 boyutlu mamografi ve CTC. Bu cihazlar hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılır. Bunun yanında hibrit ameliyathane ve robotik cerrahi sayesinde karmaşık ve hassas ameliyatlar başarılı şekilde gerçekleşebilir.

İleri Sağlık Teknolojilerin Faydaları

İleri sağlık teknolojileri sayesinde sağlık problemi önceden tespit edilebilir, teşhis kolay bir şekilde konulabilir ve tedavi edilir. Sağlık probleminin önceden teşhisi ile hastanın durumu kötüye gitmeden tedavisi yapılır. Teşhis kolayca konulduğunda zamandan tasarruf edilerek tedaviye başlanır. Konulan teşhisin tedavisinde cihazların kullanımıyla tedavi kısa sürede gerçekleşir. Aynı zamanda bu cihazlar sayesinde maliyet düşer ve tedavinin herkes tarafından eşit uygulanmasına olanak sağlar.

İleri Sağlık Teknolojilerinin Geleceği

Teknolojinin hızla gelişmesi sağlık alanında yapılan yenilikler bize umut vaat etmektedir. İleri sağlık teknolojileri hastane ortamında kalmayıp hayatımızın her alanında bizimle olacaktır. Bunlara en iyi örnek giyilebilir sağlık teknolojileridir. Bu teknoloji sayesinde hasta ile doktor arasında mesafeler kısalıp eş zamanlı tedavi ve takip uygulanması olacaktır. Bunun sayesinde hasta kendini daha güvende ve rahat hissedecektir. Hastanelerde uzun kuyruklar azalacak aynı zamanda yolda geçirilen zamandan tasarruf edilecektir. Düzenli mobil olarak takip edilen hasta evinde daha rahat olacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*