Endüstri 4.0 da Geliştirmeniz Gerekenler

Endüstri 4.0 da geliştirmeniz gerekenler, günümüz dünyasında mutlaka bilmeniz gereken şeylerin başında gelmektedir. Sürekli gelişen teknolojiler sayesinde artık çok yakın zamanda yeni bir dünyanın kapıları bizler için açılmak üzeredir. Bu yeni dünyada birçok yeni teknoloji insan hayatında yer bulmaya başlayacaktır. Yapay zekalar, ileri teknoloji robot teknolojileri şuan insanlar tarafından yapılan birçok işin yerini alarak insan gücüne olan ihtiyacı büyük ölçüde azaltacaktır. Bu durumda iş edinebilmek için insanların mutlaka geliştirmeleri gereken bazı özellikler belirlenmiştir.

Bu özellikleri geliştiremeyen insanların yakın gelecekte işlerinden olmaları çok muhtemel bir durum olarak görülmektedir. Vakit kaybetmeden bu özellikler ile ilgili çalışmalar yapmaya başlamak gelecekte çeşitli alanlarda var olabilmek için oldukça elzem bir durum haline gelmiştir. Uzmanlar tarafından endüstri 4.0 da geliştirmeniz gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Yaratıcılık
  • Karmaşık sorunları çözme yeteneği
  • İletişim
  • Eleştirel düşünebilme
  • Çalışma alanında yüksek uyum gösterebilme
  • Duygusal zekâ.

Bu özellikler yeni endüstri devriminde çalışacak olan insanlar için mutlaka geliştirilmesi gereken özelliklerin başında gelmektedir.

Endüstri 4.0 da Yaratıcılık

Endüstri 4.0 da yaratıcılık iş hayatında olan insanların için olmazsa olmaz bir özellik haline gelecektir. Günümüz iş dünyasında da oldukça önemli olan yaratıcılık yeteneği ilerleyen teknolojiler nedeniyle çok daha büyük önem taşır bir durum halini alacaktır. Bunun en temel nedeni gelişen teknolojilerin yaratıcılık özelliğini en azından şu an için sağlayamamasıdır. Bu teknolojilerin üretilebilmesi için de kullanılabilmesi için de çalışan insanların yaratıcılık özelliğine mutlaka ihtiyaç duyulacaktır. Yakın gelecekte her alanda yaratıcılığı yüksek olan çalışanlar tercih edilmeye başlayacağı için bu alanda yetersiz olan insanların iş hayatında yer bulabilmeleri oldukça zor bir hale gelecektir. Bu nedenle şimdiden yaratıcılık özelliğinizi geliştirmek yönünde çalışmalara başlamanız oldukça yararınıza olacaktır. Yapay zeka teknolojileri otonom bir şekilde kendilerine verilen yönergeler çerçevesinde çalıştıkları için onların çalışabilmeleri yine insanlara bağlı olarak yürütülebileceği için insana bağlılık yakın gelecekte de yaratıcılık özelliği sayesinde devam edebilecektir. Aynı zamanda bu özelliğinizi geliştirmeye çalışmanız günümüzde de iş hayatınızda farklılığınız göstererek yükselebilmeniz açısından size oldukça büyük katkılarda bulunabilecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*