En Yararlı Teknolojiler

En yararlı teknolojiler hem insanlığa faydalı hem de hayatımızı kolaylaştıran teknolojilerdir. Günümüzde oldukça fazla teknoloji bulunuyor. Ancak birçoğunun zararları da bulunmakta. Biz bu yazımızda en yararlı teknolojilerden bazılarından kısaca bahsedeceğiz.

Hastalık Teşhis Eden Nefes Sensörleri

Hastalık teşhis eden nefes sensörleri, en yeni ve en yararlı teknolojilerden birisidir. Bu yeni nefes sensörleri ile nefeste bulunan bileşenler analiz edilerek hastalıkların teşhis edileceği düşünülmektedir. Test aşamasında olan nefes algılama teknolojilerinin Kovid-19, tüberküloz ve kanseri teşhis edebildikleri ortaya çıkarılmıştır.

Akıllı kilit

Akıllı kilit teknolojisi, diğer bir yararlı teknolojidir. Akıllı kilit ile kapıyı uzaktan kilitleyebiliyor ya da açabiliyorsunuz. Ayrıca kapı durumunu kontrol edebiliyor ve evinize gelenleri görebiliyorsunuz. Kapınızı kontrol ederken favori sesli asistanınızı kullanabiliyorsunuz. Bununla birlikte akıllı kilit, eve döndüğünüzde, GPS sayesinde ön kapının kilidini otomatik olarak açmaktadır.

Akıllı Yatak

En yararlı teknolojiler arasında akıllı yatak da bulunuyor. Akıllı yatak ile daha hızlı uykuya dalabiliyorsunuz. Ayrıca uykuya daldığınızda, akıllı yatak sizi uykuda tutacak şekilde yatak ısısını ayarlıyor. Akıllı yatak sıcaklığı dengeleyerek size kaliteli bir uyku fırsatı verir. Bu teknoloji size uykunuz il ilgili olarak sizlere bilgiler de sunuyor.

Akıllı Çevirmen

Akıllı çevirmen hayatımızı kolaylaştıran teknolojilerden bir diğeridir. Nitekim herhangi bir yabancı dilde çeviri yapabilmek için akıcı olmak ve çok fazla pratik yapmak gerekiyor. Bu nedenle süreci hızlandırmak için bir “akıllı çevirmen” cihazı tasarlanmıştır. Bu cihaz ile dünyanın herhangi bir yerinde anlaşamadığınız diğer bir kişiyle ana dilinizde konuşup anlaşabilirsiniz. Bu cihaz, ses ve cümleleri birkaç saniye içinde seçilen dile çevirir ve böylece iletişim kurulmasını sağlar.

Temassız ödeme yüzüğü

Temassız ödeme yüzüğü hayatımızı kolaylaştıran diğer bir teknolojik üründür. Temassız ödeme yüzüğü ile bir kredi kartı ya da banka kartı kullanmaktan veya telefonunuzun kilidini açmaktan çok daha hızlı bir şekilde işleminizi gerçekleştirirsiniz. Bu yüzükleri temassız ödemeleri kabul eden her işletmede kullanabiliyorsunuz. Bu yüzükler, yüksek kalite standartları kapsamında tasarlanmış. Yani bu yüzükler su geçirmemektedir. Ayrıca çizilmeye karşı da dayanıklı tasarlanmıştır. Kısacası yüzüğünüzü çıkarmanıza gerek yoktur, gün boyu bu yüzükle gezebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*