Teknoloji Trendleri Nelerdir?

Günümüz dünyasında teknoloji trend başlıkları çok hızlı bir şekilde evrilmektedir. Son zamanlarda en çok konuşulan ve pek çok ürüne yön veren teknoloji trendleri aşağıda sunulmuştur.

Yapay Zeka

Dünya üzerindeki bir çok girişimci bu teknolojiyi üretim için zaten kullanıyor. Her büyük şirket ve kuruluş, yapay zeka kullanarak müşteri deneyimini geliştirmeye ve iş eylemlerini modernize etmeye odaklanmaktadır. Yapay Zeka, Siri ve Google Asistan gelişinden kaynaklanıyor. Bir giyim markası da ürünlerini tanıtmak ve modaya ilham olmak için yapay zeka teknolojisini kullandı. Diğer bütün şirketlerinde zamanla etkileyici yapay zeka teknolojisi ile iç içe gelerek hayatımıza yön verecektir.

5G

5G, 4g’yi takip eden 5. nesil kablosuz ağ teknolojisidir. 2020’de kullanıma sunuldu ve kalitesiyle öncekilerden daha hızlı ve daha iyi. 5G gibi teknoloji trendlerini destekleyecek yeni bir telefona ihtiyacınız olsa da size çok çeşitli olanaklar sunacak. Peki 4G ve 5G arasındaki fark nedir?

  • Hız: 5G, 25mbps 4g’nin aksine olağanüstü  hıza sahiptir. Bu, 5g’deki en önemli yeniliktir. Yalnızca web sayfalarını daha hızlı yüklemez, aynı zamanda bu yeni teknoloji daha hızlı indirme ve yükleme, veri işleme ve aktarımlar için daha fazla fırsat anlamına gelir.
  • Gecikme: Gecikme, bilgi gönderme ve alma arasında aldığınız gecikmedir. 5G ile gecikme süresi 1 milisaniyeye bile inebilir. Buna karşılık, 4g’nin gecikmesi 20-30 milisaniyedir.
  • Bant genişliği: 5G, daha yüksek indirme hızı sağlayacak ve daha fazla bağlı cihaza izin verecek çok daha fazla bant genişliğine sahip olacaktır.

Sanal Gerçeklik(VR) Ve Arttırılmış Gerçeklik Teknolojileri(AR)

VR ve AR, 2022’nin en eğlenceli teknoloji trendlerinden sadece biri.  Sanal Gerçeklik, sizi sanal olarak başka bir boyuta taşıyarak farklı bir ortamı simüle eder. Düz ekranlar gibi diğer eğlence ara yüzlerinin aksine başa monte takılan özel tasarım HMD ekranları sayesinde sizi  3D bir dünyaya götürür. 360 derece görüntülü sağlayan bu başlıklar sayesinde mükemmel kalitede oyunlar oynayarak kendinizi büyülü bir dünyada yaşıyormuşsunuz gibi hissetmenize olanak sağlamaktadır.

Blockchain

Basitçe söylemek gerekirse, blockchain, bilgileri birbirine zincirlenmiş bloklar halinde depolayan bir veritabanı türüdür. Bu yüzden buna blockchain deniyor. Gelen her yeni bilgi parçası, büyük zincirin son parçasına zincirlenmiş yeni bir blokta saklanır. Bu yeni teknoloji, veri depolamak için güvenlik ve şeffaflık sunar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*