Bulut Depolama Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile nerdeyse bütün işlemlerimizi akıllı cihazlar yardımı ile yapıyor olduk. Ancak akıllı cihazlar içerisinde biriken fotoğraf, video ve diğer belgeleri saklamakta güçleşmiştir. Teknoloji geliştiricileri tarafından tasarlanan bulut depolamalar bu alanda ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışmaktadır. Bugünlerde adını sıkça duyduğumuz bulut depolama nedir sorusunu bu yazımızda size açıklamaya çalıştık.

Bulut Depolama

Birçok alanda yer alan verinin (fotoğraf, video ya da pdf) sanal ortamda saklandığı alana bulut depolama denmektedir. Bulut depolamaya eklenen veriler kesinlikle 3.kişilerce paylaşılamaz. Bu büyük özellik Google ve Microsoft gibi dev şirketler tarafından kullanılmaktadır. Akıllı cihazlar ile birlikte artan fotoğraf, veri, video, dosya (belge) ihtiyaçlarınızın dijital ortamlarda korunması/saklanması için sunulan bulut depolamalar bugün herkes tarafından kullanılmak istenmektedir.

Eğer sizlerde akıllı cihazlarınızda yeterli depolama alanlarına sahip değilseniz ve kalıcı çözümler arıyorsanız bulut depolama sistemlerinden faydalanabilirsiniz. Bulut depolama sistemleri pek çok alanda başarılı hizmetler veren bir depolama sistemidir.

Bulut Depolama Ne Demektir?

Bulut depolama nedir ne anlama gelir gibi sorular aklınızı karıştırıyorsa daha açık bir şekilde size bu sistemi anlatmaya çalışalım.

Bulut depolama, günümüzde en fazla ihtiyaç duyulan hizmetlerin başında gelen özel bir hizmettir. Mevcut verilerinizi 3.kişilerin görmesini engeller ve tüm paylaşımlarınızı korumaya çalışır. Bu sistemin tek kötü dezavantajı sadece internetin olduğu alanlarda çalışıyor olmasıdır. Yani bu sistemde internet veya farklı bir ağ kullanılarak depolama işlemi sağlanır. Günümüzde bulut depolama sistemlerinin binlerce türüne rast gelebilirsiniz. Örneğin; e-posta (mail), video, kişisel dosyalar, fotoğraflarımız yedeklenmesi ve depolanması işlemleridir.  Uzak yedekleme çözümleri ile her geçen gün daha da gelişen bu sistemler hem bireysel hem de kurumsal şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Bulut depolama sistemlerinde her konumdan erişim yapılabilmesi sağlanmaktadır. Buna göre cihazın sorun çıkarmadan uygulamadan bağımsız olarak çalışması sağlanır.

Bulut depolama sistemlerini kullanmaya başlamadan önce hangi sistemi aradığınıza emin olmalı ve tercihinizi yaptıktan sonra sistemin tüm detaylarını öğrenmelisiniz. Çünkü bazı bulut depolama sistemleri manuel yedekleme yapabilirken diğer sistemler otomatik yedekleme yapmaktadır. İhtiyaçlarınıza uygun bir şekilde sizler için yedekleme yapacak bu sistemleri konunun uzmanlarından öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Bulut depolama sistemlerinde merak ettiğiniz diğer konular için ilgili diğer içeriklerimizi okuyabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*