Sağlık Teknolojileri Neden Önemlidir?

Hızla ilerleyen teknoloji ile birlikte gelişimine devam eden sağlık sektörü diğer bir çok sektöre nazaran hayatımızın görünmeyen kısmında daha etkili olmuştur. Hastalandığımızda kullandığımız ilaçlar, bu ilaçların üretimi, kontrolü gerekli onaylama ve test aşamalarının sürdürülebilir ve güvenilir olmasını sağlama konusunda sağlık teknolojileri ve bilim  birlikte hareket etmektedir. Sağlık sektöründeki hızla gelişme hem son kullanıcının hem de üretici firmaların veriminin armasına ve güvenirliliğin sağlanmasına öncülük etmiştir. Son kullanıcının basit çaptaki sağlık aletlerine veya sağlıklı yaşam için takip edebileceği yol haritalarının oluşmasını kolaylaştırmıştır. Hasta ve doktor arasındaki iletişim tarih boyunca hiç olmadığı kadar azalmıştır. Günümüzde mobil cep telefonumuza kolaylıkla indirebileceğimiz birkaç basit uygulama ile daha öncesinde yüzlerce lira harcayacağımız genel sağlık ölçümlerini basit ve efektif bir şekilde kontrol edebilmekteyiz. Bir diyetisyene para harcamak yerine cep telefonumuza indireceğimiz kalori sayma uygulamaları, sağlık koçları gibi uygulamalar sayesinde hızlı ve pratik bir şekilde ihtiyaçlarımıza yönelik direktifler elde edebilmekteyiz.

Sağlık Sektöründe Teknoloji.

Tıbbın en önemli silahlarından biri olan tıbbi aletler her geçen gün gelişmektedir. Gelişen teknoloji ile keşfedilen yeni üretim, sınama ve saklama yöntemleri ile birlikte tıp sektörü teknolojinin en hızlı entegre edildiği alanlardan biridir. Yeni geliştirilen tıbbi aletlerin kullanımın yaygınlaşması ve üretiminin ucuzlaması, hasta ve doktor arasında veri transferinin ve şeffaflığının sağlanması da teknoloji ve tıp sektörünün birbirine yakınlığına örnek olarak gösterilebilir.

Sağlık Teknolojilerine Örnekler.

Damar yolu tıkanıklarını gideren akıllı köprü. Artan hazır gıda tüketimi, sabit yaşam tarzı ve sağlıksız beslenmenin en çok rastlanan sonuçlarından olan damar tıkanıklığı günümüzde çeşitli yöntemler ve ilaçlarla tedavi edilmeye, kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. Fakat son yıllarda geliştirilen ve sorunu ortadan kaldırmaya yönelik en öncü projelerden gösterilen yeni bir tedavi yöntemi geliştirilmekte. Son teknoloji üretim yöntemleri ile geliştirilen bu nano-robotlar sayesinde tıkalı damara enjeksiyon yöntemi ile iletilen bu robotlar tıkalı olan damarı bulup, tıkanıklığa sebep olan engeli ortadan kaldırmaktadırlar. Mikroskobik genişliğe sahip olan bu robotlar sayesinde tüm vücuda etki etmeden lokal olarak sorun ortadan kaldırılmakta ve hastanın tüm sorunları ortadan kaldırılmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*