Giyilebilir Teknoloji Nedir?

Giyilebilir teknoloji, akıllı saatler, yüzükler, gözlükler, aksesuarlar, ayakkabılara ve giysilere gömülü sensörler gibi elektronik cihazları (halk arasında “giyilebilir cihazlar” olarak bilinir) tanımlamak için kullanılan ve hatta cilde dövme yapılan veya kullanıcının vücuduna yerleştirilen genel bir terimdir. Genellikle mini bilgisayarlar olarak tanımlanan bu serbest işlevsel aygıtların pilleri, mikroişlemcileri, belleği ve internete bağlanma yeteneği vardır. Giyilebilir teknolojiler neredeyse 30 yaşında olsa da son zamanlarda akıllı cihazların tüketici tarafından benimsenmesi, giyilebilir teknolojiyi, çevre ile etkileşimimizi değiştiren teknolojiler olarak popüler hale getirdi. Tüketici alanında, CCS Insight’ın raporuna göre akıllı bilekliklerin satışları 2013 yılında hızlanmaya başladı ve 2020’de satılan 193 milyon adede ulaştı.

Giyilebilir Cihaz Türleri Nelerdir?

Her daim yanımızda bulundurup sosyal hayatımıza dahil ettiğimiz giyilebilir cihazlar ise:

  • Akıllı Saatler: Akıllı saatler dijital yaşamınıza mini pencereler gibi davranmak için cep telefonunuza bağlanan ve bileğinize takılan cihazlardır. Akıllı telefonunuza bağlı olarak ekranından size gelen bildirimleri ve aramaları getirir ve fiziksel aktivitenizi izler. Konum ve takip servisleri için bağımsız bir GPS uygulamasına sahiptirler akıllı cihazlardır.
  • Fitness Takip Saatleri: Fitness takip saatleri bazı akıllı telefon bildirimleri alırken aynı zamanda kalp atış hızı, adımlar ve tahmini kalori yakma yoluyla ilerlemeyi izlemek isteyenler arasında çok popüler olmaya devam ediyor. Ayrıca akıllı telefonlardan daha uzun pil ömrü özelliğine sahiptirler,
  • Sanal Gerçeklik Gözlükleri: Sanal gerçeklik gözlükleri kullanıcılarına 360 derecelik bir bakış açısı sağlayarak oyun sevenlerin en sevdiği oyunları oynarken aynı anda temayı birebir simüle ederek oyunculara harika bir deneyim sunan sanal gerçeklik gözlükleri de diğer bir giyilebilir teknoloji uygulamasıdır.
  • Akıllı Gözlükler: Artırılmış gerçeklik kulaklıkları ve akıllı gözlükler, görüş alanımıza sanal öğeler yerleştirerek gerçek dünyayı ayağımıza getirir ve böylece oturma odanızın duvarında büyük bir projektör ekranı gibi görünebilir veya yemek masanızın üstünde en sevdiğiniz oyunu oynamanıza imkan sağlayabilir. Bir şehirde dolaşıyorsanız, restoran önerilerini veya adım adım yol tariflerini görebilirsiniz.

Bu gibi giyilebilir teknolojiler popülerliğini her zaman koruyarak, teknoloji üreten şirketlere de daha iyisini yapabilmek adına ilham kaynağı olmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*