Geleceğin Evleri Nasıl Olacak?

Günümüzden yaklaşık 65 yıl önce geleceğin evlerinin nasıl olacağı hakkında yapılan projenin tahminleri gerçekleşti. Nitekim California’da sergilenen bu evde, telsiz telefon, plastik sandalye, elektrikli diş fırçası, mikrodalga fırın gibi ürünlere yer verilmişti. O dönemin şartlarında bu ürünlerin evlerde kullanılacağı düşüncesi biraz garipsenmişti. Ama bugün, sözü edilen ürünlerin, dünyanın hemen hemen her evinde, hepsi ya da birkaçı bulunuyor.

Bugün sorulan soru da aynı yönde: Geleceğin evleri nasıl olacak? Bu sorunun cevabı yeni tasarlanan geleceğin evinde. Bu tasarlanan ev, teknoloji ile şekillenmiş.

Geleceğin Evi Özellikleri

Geleceğin evinde kapının anahtar ile değil, parmak izi, cep telefonu ya da göz retina tarayıcısı ile açılacağı düşünülüyor. Duvar kağıtlarını bir tuş ile değiştirebileceksiniz. Kumandanız ile duvarınızı bir boğaz manzarasına ya da dolunay manzarasına çevirebileceksiniz. Benzer şekilde uyurken duvarları karartabileceksiniz. Tavana ekleyeceğiniz yıldızlar ile ortamı gece atmosferine bürüyebileceksiniz. Yine duvarınızdan size bırakılan mesajları okuyabileceksiniz.

Evinizde bulunacak robotlar, sizin yerinize temizlik yapacak; bulaşıklarınızı yıkayacak. Hatta bu robotlar evde hastanız varsa, bu hastanıza verilmesi gereken ilaçları verecek. LCD ekran ile birlikte evinizde olup biteni görebileceksiniz. Merkezi bir bilgisayar, hava durumuna göre nasıl giyinmeniz gerektiğini bildirecek.

Akıllı Mutfak

Akıllı mutfak ile akıllı mutfak konseptinde yer alan cihazlar size yemeklerinizde yardım edecek. Ayrıca bu cihazlar size kullandığınız malzemelerin besin içerikleri ile ilgili bilgiler sunacak. Benzer şekilde akıllı eğlence ünitesi ile ruh halinize göre müzik dinleyecek ve film izleyebileceksiniz. Bu sistem sizin ruh halinizi analiz ederek, uygun film ve müzik seçebilecek.

Akıllı Tuvalet

Akıllı tuvalet ile de vücudunuzun ne kadar iyi çalıştığını gözlemleyebilecekseniz. Bu tuvaletler ile ne yediğiniz ve nasıl yaşadığınız hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz. Hatta bu tuvaletlerin çeşitli fonksiyonları ve testleri sayesinde idrar yolu enfeksiyonları ve hamilelik gibi birçok sağlık durumu hakkında uyarı alabileceksiniz.

Akıllı Aynalar

Akıllı aynalar ise sizi hızlı bir sağlık kontrolünden geçirecek. Aynanın karşısına geçtiğinizde bu aynalar, yüz tanıma teknolojisi ile kanınızdaki solunum oranını ölçebilecek. Ayrıca bu aynalar size tavsiyede bulunacak ve sağlığınızla ilgili öneriler sunabilecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*