Yeni Teknoloji Kaynakları

Son yıllarda iş, günlük ve sosyal hayatlarımızda sayısız bir şekilde teknolojik yenilikler ile karşılaşmaktayız. Son 10 yıl içerisinde yeni teknoloji kaynakları arasında en yaygın olanlar büyük veri (big data), blok zinciri (blockchain), sağlık teknolojileri (health technologies) ve drone teknolojisidir (drone technologies). Her bir teknolojinin hayatımızın birçok alanında önemli bir yeri vardır. Bu teknolojiler her geçen yıl daha da gelişme göstermektedir.

1-Büyük Veri (Big Data)

İş dünyası içerisinde önemli yer tutan bu Büyük Veri teknolojisi, son zamanlarda birçok şirketler için ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parça haline geldi. Neredeyse her şirket çalışanları için önemli bir yer tutan Büyük Veri teknolojisi; attığımız her adımda, ağ erişimlerimizden sosyal medyaya kadar hayatımızın neredeyse her alanında önemli bir rol oynamaktadır.

2-Blok Zinciri (Blockchain)

Giderek merkeziyetsiz yapıların mevcut kurumlardan daha güvenli olduğunun anlaşıldığı Blockhain Teknolojisi, gelecekte bize verilerin tek bir merkezde değil de dağıtık işlem modeliyle birçok blokta güvenli ve sonsuza dek saklanabilir bir teknolojiyle tanıştırmaktadır. Beraberinde bu teknolojide işlem yapan kripto madencilerine ödül olarak verilen kripto paralar bize daha hızlı bir o kadar da masrafsız olan para transfer etme rahatlığını sunmaktadır.

3-Sağlık Teknolojileri (Health Technologies)

Son yılların yaygın ve yeni teknolojik kaynaklarından biri de sağlık teknolojileridir. Bunlar nöroteknoloji, sentetik biyoloji ve biyoinformatikten oluşur. Nöroteknoloji, insanların beyin ve nörolojik yapılarını geliştirilmesine ve değiştirilmesine yardımcı olan teknolojik yapıdır. Sentetik biyoloji ise yeni sistemler yaratmak ya da doğadaki birçok sistemleri yeniden tasarlamak amacıyla mühendislik ilkelerini biyolojik sisteme uyarlayan teknolojik bir sistemdir. Mühendisliğin birçok bölümünü ve matematik alanını da fazlasıyla kapsamaktadır. Biyoinformatik alanı ise biyolojinin birçok alanını ve bu alanlardaki verilerin bilgisayar sistemi ile bütünleşip analizinin yapılmasıyla oluşur.

4-DroneTeknolojisi (Drone Technology)

Ticari alan faaliyetlerinde önemli bir yer tutan ve son zamanlarda hızla yaygınlaşan yeni teknolojik kaynaklardan biri de drone teknolojisidir. Drone teknolojisi birçok işletmenin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Son yıllarda hızla gelişmiş ve önemli bir yer tutmaya başlamıştır. Nakliyecilik, medya alanları, eğlence alanları ve tarım gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*